Blog

Reportáž-Plavsko vs. Staňkov

25.09.2013 07:40

Zápas by měl mít spíše uveden jako ---rozhodčí  Macháček vs. Fotbal - 3:0 ---. To co se dělo na hřišti v "OBORA ARÉNĚ" jsem dlouho, spíše nikdy neviděl. Rozhodčí Macháček nezvládl od samého začátku horké hlavy domácích, což vyvolalo lavinovou reakci a na hřišti došlo, na obou stranách, k nefotbalovým událostem.  Utkání bylo ukončeno 8 min před přestávkou. Vše začalo napadením hráče Hraničáře. Ten byl z týlu atakován agresivním a psychicky nevyrovnaným pomezním rozhodčím domácích. Pomezní byl zároveň hráčem domácího týmu. Rozhodčí Mácháček nepochopitelně vyloučil hráče Hraničáře, který se jen bránil ataku dle toho, kde se v Plavsku fotbal hraje, "jelena". Po té došlo k diskuzi mezi rozhodčím a hráči obou stran. Z chumlu řvoucích playerů si rozhodčí opět vybral hráče Staňkova a udělil mu kartu. Kartu jaké barvy? To se nedozvíme. V momentě kdy rozhodčí pohnul rukou s kartou, zasáhl fotbalový bůh. Zvedl se vítr a odvál rozhodčímu karty, zadul na jeho píšťalku a naštěstí pro všechny milovníky fotbalu ukončil zápas. Nakonec byl zápas kontumován ve prospěch domácího Sokolu 3:0. 

 

Po této zkušenosti jsem přemýšlel o nasazóvání rozhodčích do zápasů. Napadla mne jen jedna paralela. Stane se leadrům soutěží, jako je Sparta, nebo Plzeň, že by je pískal nezkušený rozhodčí? Proč tedy píská mladý, nezkušený chlapec zápasy Hraničáře obzvláště na půdě týmů jako je  Plavsko!?

 Na závěr nemohu říci nic jiného než, že nasazení a výkon rozhodčího byl faulem na fotbal.

Reportáž - Staňkov vs. Majdelena

15.09.2013 08:56

14.9.2013 se na půdě leadera fotbalové 3. třídy, Hraničáře Staňkov, představilo černobílé Dynamo z nedaleké Majdaleny. Vzhledem k tomu, že Hraničář po 3 kolech nezaváhal a měl na kontě plný počet, tedy 9 bodů, zdálo se, že po 3 kolech 1 bodové Dynamo nebude překážkou a Hraničář si připíše další "povinné" vítězství. A právě zde se opět ukázala ošidnost zápasů - tzv...DERBY.

Dynamo do zápasu vstoupilo nebojácně a hned od začátku mělo územní převahu a rychlými útoky po stranách bylo velmi nebezpečné. Avšak gólově se prosadil domácí Staňkov. Po ose Brož, Černoch, Fleischman se dostal míč až na nohu agilního Jechy, který nezjištně vytvořil střeleckou příležitost do prázdné brány Vonkovi ml. Ten nezaváhal a poslal favorita do vedení 1:0. Po té, vinnou nepřesností, se taktovky ujal soupeř z Majdaleny. Jen díky kouzlům domácího brankaře Hejny se hostům nepodařilo skórovat a srovnat stav utkání. Třešničkou na dortu byl Robinsonův skok gólmana domácích, kterým zlikvidoval skvěle provedený přímý kop z 18 metrů. Dynamo i po té bylo přesnější ve svých kombinacích a stále si drželo mírnou převahu. Udeřit mohli ale opět na druhé straně. Po skvělé individuální akci Černocha zazvonilo pouze břevno hostující branky. Do přestávky tedy radostněji vstoupil domáci Hraničář.

Do druhé půle Staňkov vstoupil, již bez v 1. půli střídajícího Brože, aktivněji než v úvodu zápasu. Kombinací po zemi zatlačil soupeře na svoji jeho polovinu. Bohužel přišlo zranění Josefa Sejka, který musel po kontaktu se soupeřem odejít do šatny a nahradil ho Zeman. Dynamo bylo ale stále nebezpečné a svými rychlými kontry zaměstnávalo obranu domácích v čele se skvělým stoperem Bednářem a brankářem Hejnou. Opět ale udeřilo na druhé straně. Z úctyhodných 25m se trefil nejlepší střelec domácích Josef Fleischman. Obounohý smrtící útočník dostál své pověsti a levou nohou obstřelil brankaře Majdaleny. Staňkov se tedy radoval z vedení 2:0. Po té ještě, po moderní akci obránce Pipka, jmenovaný nastřelil tyč hostující svatyně. 5 minut před koncem Staňkov přeci jen udeřil po třetí. Při rohovém kopu Černocha se před bránou prosadil nadějný nováček Dalibor Koutník a nekompromisně hlavou zakončil a zvýšil na 3:0. V poslední minutě utkání se přece jen dočkalo i Dynamo a z pokutového kopu zkorigovalo výsledek na konečných 3:1.

V příštém kole zavítá držitel 12 bodů Hraničář na půdu TJ Sokolu Plavsko. 

Sestava FK Hraničář Staňkov:

Hejna - Bednář, Jecha, Vonka st., Sejk (52. Zeman), - Matuška, Brož (40. Koutník), Černoch, Vonka ml. - Fleischman, Pipek.

Konečný stav utkání: 3 : 1 - (1 : 0)

Branky: Vonka, Fleischman, Koutník - Šrom (pen.)

Diváků: 53

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.

Přihlášení na akci

Vyplňte prosím níže uvedené údaje: